Jordi Fernández, durant un partit amb la selecció canadenca l'estiu passat, donant instruccions als seus homes
Jordi Fernández, durant un partit amb la selecció canadenca l'estiu passat (Europa Press)
Bàsquet

Jordi Fernández, a prop de ser el primer entrenador català a l'NBA

El badaloní, de 41 anys, acabarà la campanya amb els Kings abans de prendre les regnes de Brooklyn Nets, segons la cadena ESPN

Redacció Digital Esport3Actualitzat

Jordi Fernández serà el nou entrenador dels Brooklyn Nets, ha assegurat aquest dilluns la cadena ESPN, per la qual cosa es convertirà en el primer tècnic nascut a Espanya al capdavant d'un equip de l'NBA.

Adrian Wojnaroswki, un dels periodistes amb més bones fonts a l'NBA, va sostenir a ESPN que el badaloní, que ara és tècnic assistent als Sacramento Kings, a més de seleccionador del Canadà, és la primera opció per a la banqueta dels Nets.

Segons Wojnaroswki, Fernández "ha emergit com l'opció dels Nets per convertir-se en el proper tècnic" distanciant-se dels seus competidors i "aconseguirà el lloc d'entrenador en cap dels Nets":


Una curta però exitosa etapa com a seleccionador del Canadà

Fernández, que va portar el Canadà al bronze al Mundial de bàsquet del 2023, és un dels tècnics assistents més valorats en aquests moments a l'NBA i el seu nom havia sonat com a possible entrenador en cap d'alguna franquícia els últims anys.

Sense anar més lluny, el de Brooklyn no és l'únic equip que hi havia pensat per a la temporada que ve, ja que els Charlotte Hornets també el van situar al començament d'aquest mes entre els seus candidats per ser el seu futur entrenador.

"Això al final arribarà: tenir pressa mai ajuda i no tinc ansietat per ser primer entrenador. És anar pas a pas i arribarà. I quan sigui serà", va dir a EFE el català en una entrevista el febrer passat.

"Tot suma. Els que no hem estat primers entrenadors a l'NBA, al final també és important que et vegin en aquest rol, sigui on sigui. Jo he tingut el privilegi de fer-ho a la G League, ara en un Mundial i ben aviat en uns Jocs Olímpics", va explicar.

De 41 anys, Fernández acabarà la campanya amb els Kings abans de prendre les regnes de Brooklyn.


20 anys als Estats Units

Fernández va arribar als EUA per primera vegada el 2004 per assistir a un campus d'estiu i posteriorment va treballar als cossos tècnics de Cleveland Cavaliers (entrenador de desenvolupament de jugadors del 2009 al 2013) i Denver Nuggets (assistent del 2016 al 2022) abans de fer el salt a Sacramento com a "associate head coach" a les ordres de Mike Brown.

Al llarg de la seva ja llarga trajectòria a l'NBA, ha treballat a la pista i els vestidors amb estrelles com LeBron James o Nikola Jokic.

Alguns dels seus amics a Catalunya, com l'agent FIBA Gerard Darnès, donen per fet el seu fitxatge.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut