De la Fuente i Morata caminen acompanyats de Cubarsí a la ciutat esportiva de l'RFEF
De la Fuente i Morata caminen acompanyats de Cubarsí a la ciutat esportiva de l'RFEF
futbol

Incredulitat al vestidor d'Espanya: la "roja" reviu el cas Piqué amb els xiulets al seu capità

L'animadversió del públic del Bernabéu envers el "colchonero" Morata crea una divisió entre els internacionals i els aficionats

Redacció Esport3Actualitzat

Divisió a l'ecosistema de la selecció espanyola masculina de futbol. Els xiulets que el capità i cinquè màxim golejador de la història de la "roja", Álvaro Morata, va haver de sentir del Bernabéu en el partit contra el Brasil no se'ls ha emportat el vent. L'animadversió del públic envers el "colchonero" amb passat blanc ha creat una divisió entre els internacionals i els aficionats del combinat estatal.

El seleccionador Luis de la Fuente va ser el primer a mostrar-se molt crític amb els xiulets: "Em dol a l'ànima que al meu país xiulin un jugador de la selecció i el capità, que és un referent, un exemple. Sento vergonya davant aquests xiulets". Un missatge rotund, amb la contundència que altres vegades li ha mancat, per defensar un futbolista amb una reputació immillorable dins del vestidor. Entre altres coses, per gestos com el de cedir el braçalet a un Rodri tocat per la pèrdua del seu avi o els retrets a un Vinícius provocador.

El tècnic de La Rioja demana que, per superar la situació, es deixi de banda l'amor als clubs. Però el cas Morata no és nou, ni de bon tros. Representa un factor atàvic en la realitat de la "roja". El mateix ariet va sentir l'hostilitat del públic de La Cartuja durant l'Eurocopa de la pandèmia, agafant el trist relleu de Gerard Piqué.

Fins que va deixar d'anar amb la selecció, un cop eliminat del Mundial 2018, l'excentral del Barça sentia xiulets sempre que jugava de local amb Espanya. Un peatge per haver-se erigit tantes vegades en el portaveu de facto del club blaugrana davant del que Joan Laporta diria "madridisme sociològic". Un clima al qual un resignat Piqué es va adaptar millor que l'incrèdul i decebut Morata.

Anar al contingut