Dani Pérez, celebrant una cistella
Dani Pérez, clau en la victòria d'avui (@BasquetManresa)
Bàsquet

El Baxi Manresa supera el Bilbao (90-81) i s'acosta als play-offs

La Penya s'agrada en el seu comiat de l'Olímpic contra el Tenerife (96-88) i ha arribat a guanyar-lo de 32 punts

Redacció Esport3Actualitzat

El Baxi Manresa necessitava guanyar per classificar-se per als play-offs i ho ha aconseguit. Els manresans s'hi classificaran si aquest divendres, el Baskònia perd contra el Múrcia, a l'espera del que passi a l'última jornada de la fase regular.

Bon partits dels manresans, que han jugat a un ritme alt, amb Dani Pérez i Geben (16 punts cadascun) com a jugadors destacats.

Després d'un inici igualat, el Baxi ha fet una primera escapada al final del primer quart, gràcies a la connexió entre Dani Pérez i Geben (30-17). El Bilbao s'ha arribat a acostar a sis punts al segon quart (38-32), però els catalans han marxat al descans amb un còmode 50-37, un cop Robinson ha agafat el relleu anotador.

Una defensa zonal ha trencat la fluidesa anotadora del Baxi a la represa i el Bilbao ha entrat al partit amb un parcilal de 3-17. El pivot nord-americà Killeya-Jones (28 punts) ha portat de corcoll la defensa bagenca i els bascos s'han acostat a un punt (59-58). Dos rebots ofensius amb grapa de Pierre Oriola a l'inici de l'últim quart, han allunyat els fantasmes per al Baxi.

Dani Pérez ha tornat a agafar el timó de l'equip per acabar imposant-se sense patiment. Els play-offs només s'escaparan si el Manresa perd diumenge a Tenerife i el Baskònia guanya el dos partits que li queden: contra el Múrcia i diumenge a la pista del Madrid.

Joventut Badalona 96 - 88 Lenovo Tenerife

L'aler neerlandès de la Penya, Yannick Kraag, fent una cistella
L'aler neerlandès de la Penya, Yannick Kraag (EFE)

Sense opcions d'entrar als play-offs, el Joventut de Badalona ha volgut acomiadar-se de la seva afició amb una bona actuació. Victòria 96 a 88, que no reflecteix el domini verd-i-negre durant molts minuts, amb anotació repartida amb cinc jugadors amb 10 o més punts, encapçalada per Feliz i Vives (17 punts).

El Tenerife arribava a Badalona sense el seu jugador més determinant, Giorgi Shermadini, que ha dit adéu a la temporada i només ha plantat cara als primers minuts. La Penya ha començat a trencar el duel al final del primer quart, amb un parcial de 10 a 0. El festival anotador ha continuat en el segon parcial, en què els verd-i-negres han tingut un màxim avantatge de 32 punts (54-22), marcador que deixava el partit gairebé sentenciat.

La reacció canària ha arribat a la represa, i al final, ha estat a punt d'amenaçar el triomf de la Penya. Dani Miret ha acabat donant molts minuts als jugadors joves, per un equip que tanca el curs diumenge a la pista de l'Obradoiro, que es juga la permanència a l'ACB.