Una imatge del video policial del cas, que recorda la mort de George Floyd

Mor un home negre detingut per la policia d'Ohio: "No puc respirar"

Els policies que el van reduir i emmanillar estan apartats del cos i s'ha obert una investigació del cas, que recorda el de George Floyd

RedaccióActualitzat

L'actuació de la policia dels Estats Units torna a estar en entredit. Frank Tyson, un home negre de 53 anys, ha mort quan estava sota custòdia de la policia de Canton, a Ohio, en un cas que recorda clarament el de George Floyd, que va desencadenar a tot el món una onada de protestes contra la brutalitat policial i el racisme.

En el vídeo que ha fet públic la policia d'Ohio, es veu un agent que immobilitza l'home contra el terra amb el genoll a l'esquena, mentre se'l sent repetir: "No puc respirar". Les imatges, captades amb la càmera corporal d'un agent, duren 36 minuts i es van gravar el 18 d'abril.

El vídeo comença quan la policia es troba amb un cotxe que havia xocat contra un pal elèctric i un testimoni els diu que el conductor havia fugit cap a un bar proper, un club de militars veterans. A continuació, els agents entren al local, on troben Tyson i comença un altercat mentre intenten agafar-li els braços i ell crida "Està intentant matar-me" i "Truca al xèrif". Al final, aconsegueixen emmanillar-lo, a terra, i el redueixen amb una maniobra que inclou la pressió al coll amb el genoll d'un dels agents.

Advertim que les últimes imatges del vídeo són explícites i dures:

Els agents del departament de policia de Canton implicats han estat identificats com Beau Schoenegge i Camden Burch i estan en excedència administrativa, mentre l'Oficina d'Investigació Criminal d'Ohio està investigant els fets, segons ha informat una filial de la cadena NBC.

La denúncia d'aquest cas de violència policial recorda la mort de George Floyd a mans de la policia de Minneapolis el 2020.

El febrer del 2022, quan encara no feia dos anys de la mort de Floyd, la policia de Minneapolis va tornar a ser notícia per la mort d'un ciutadà negre. En aquest cas, un noi de 22 anys que era a casa seva, dormint, quan la policia hi va entrar sense avisar i va disparar-li en veure que tenia una pistola.

El març del 2023 les autoritats de Minneapolis van anunciar l'aprovació d'un pla per reformar la policia local.

 

 

ARXIVAT A:
PolicialEstats UnitsRacisme
Anar al contingut