Feijóo ha carregat contra el "complet esperpent" que considera que ha protagonitzat Sánchez, a qui ha reclamat que plegui
Feijóo ha carregat contra el "complet esperpent" que considera que ha protagonitzat Sánchez, a qui ha reclamat que plegui (EFE)

Les reaccions a la decisió de Sánchez: de l'acusació de "ridícul" a l'alleujament socialista

El PP li retreu voler més poder, mentre que els líders socialistes celebren que es quedi i partits com Sumar li reclamen que vagi més enllà

RedaccióActualitzat

El món polític ha reaccionat a l'anunci de Pedro Sánchez, que ha explicat finalment que seguirà al capdavant del govern espanyol posant punt final a cinc dies d'incertesa sobre el seu futur.

En una compareixença des de la seu del PP, el seu líder, Alberto Núñez Feijóo, ha carregat durament contra el moviment de Sánchez, que considera que ha fet el "ridícul" en un "complet esperpent". "La capacitat de sorpresa s'ha reduït", ha declarat, abans d'afirmar que Sánchez ha de deixar pas:

"S'estengui el que s'estengui el seu mandat, tot això ja no és més que l'epíleg d'un passat que superarem."

Feijóo ha insistit en la idea que Espanya necessita un "nou govern" que faci la política que "es mereix". Ha criticat que Sánchez sigui "imprevisible" i que hagi decidit "fugir cap endavant" en lloc de deixar el càrrec, com va insinuar:

"Sánchez ha dimitit durant cinc dies per pura estratègia electoral, judicial o totes dues."

El líder del PP ha minimitzat els atacs a la parella de Sánchez, que van precipitar la pausa que es va imposar durant cinc dies abans de decidir el seu futur. "Sánchez no pot tolerar res que no li doni la raó", ha incidit.


Sumar li reclama que ompli de contingut la decisió

Sumar, soci minoritari del govern, ha mostrat cert desconcert en saber la notícia, però finalment la seva líder, Yolanda Díaz, ha destacat que la recepta per combatre els que intenten desestabilitzar el govern ha de ser "més democràcia i més drets".

La vicepresidenta segona del govern ha afegit que els atacs de la dreta i l'extrema dreta "no van néixer ahir" i ha demanat a Sánchez que ompli de contingut l'anunci d'aquest dilluns amb mesures com la renovació del Consell General del Poder Judicial i també la derogació de la llei mordassa:

"Si estem en un punt i a part hem de complir íntegrament l'acord d'investidura i anar més enllà."

D'altra banda, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, s'ha avançat a la valoració del líder del PP,  Alberto Núñez Feijóo. En una visita en unes obres, ha declarat que Sánchez aspira a un poder "sense control i sense contrapesos" i funciona amb la màxima de "o amb mi o contra mi".

"Ara comencem una etapa encara molt més dura, si és possible, per a tot allò que suposi un contrapès a aquest govern, que no coneix els límits."

Els socialistes, alleujats: "És una gran notícia"

Els socialistes han sigut els primers a valorar el que consideren una "gran notícia". El PSOE ha respirat alleujat després d'una decisió que van intentar impulsar amb una gran concentració dissabte a la seu de Ferraz. El secretari d'organització, Santos Cerdán, ha destacat que segueixen treballant "per la regeneració de la democràcia".

El líder del PSC, Salvador Illa, també ha celebrat l'anunci i ha considerat que és "la millor decisió per a Catalunya" i també per al conjunt d'Espanya. Illa ho ha qualificat de decisió "valenta" i també de "compromís per frenar els qui intenten minar" la democràcia.

CCOO i UGT, satisfets

ARXIVAT A:
Pedro SánchezGovern espanyol
Anar al contingut